Ötletek

Jégvarázs születésnapi party ötletek

Dátum: szeptember 26, 2017 -- 1:58 du. Létrehozta: / Jégvarázs születésnapi party ötletek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ezzel a cikkel a Jégvarázs (Frozen) témájú születésnapi bulik szervezéséhez szeretnénk nektek segítséget nyújtani.
Számos szülinapi játék ötletet gyűjtöttünk össze, amelyeket ti is egyszerűen megvalósíthattok, hogy a buli igazán emlékezetes legyen a kis ünnepeltnek, és a meghívott vendégeknek.
A lista folyamatosan bővül, ha van bármilyen egyéb ötletetek, osszátok meg velünk (a fényképeknek is örülünk :), és kiegészítjük vele az oldalt.

Jégvarázs party játékok

Ezek közül a Jégvarázs témájú játékok közül minden korosztály számára találhattok megfelelőt.

Szeretnél hóembert építeni?

Ez a játék egyszerű, de nagyon szórakoztató, a gyerekek szeretni fogják. Szükségetek lesz fehér színű WC-papír tekercsekre (ez lesz a hó). A gyerekeket csapatokra osztjuk, a cél, hogy minden csapat minél hamarabb felépítse a saját hóemberét. A hóember persze a csapat egy kis tagja lesz, akit a többiek beletekernek a “hóba”, ami fehér színű WC papír. Egy csapatba 2 vagy 3 gyermeket osszatok be, és adjatok nekik egy-egy tekercs WC papírt. Ha pl. egy csapatban 3 gyerek van, akkor az egyik lesz a hóember, a másik kettő pedig tekeri rá a papírt. “Felkészülni, vigyázz, kész… rajt!” és már indulhat is a játék. “Rajt”-ra az egyik tekerő gyermek a leendő hóember kezébe adja a WC papír egyik végét, aki tartani fogja. Ezután a többiek körbe-körbe tekerik a papírt a hóemberen, amíg csak teljesen el nem fogy. Az első csapat, akinek elfogyott a tekercsről a papír, felkiált, hogy “Hóember”, és ezzel ők lesznek a győztesek.

Hógolyós kincsvadászat

A születésnapi party kezdete előtt rejtsetek el fehér vattalabdákat a buli területén. Vattalabdákat vagy más néven vattapamacsokat bármelyik kozmetikai vagy háztartási üzletben szerezhettek, 100 db pár száz forintba kerül. Amikor eljön a játék ideje, mondjátok el a gyerekeknek, hogy hógolyókat rejtettetek el, és keressék meg őket. A játék végén a megtalált hógolyókat a kis vendégek beválthatják kisebb csokikra, esetleg több darabot valami nagyobb nyereményre. Még izgalmasabb lehet a játék, ha néhány vattalabdát festékkel beszíneztek kékre: ezek különleges hógolyók lesznek, amelyekért nagyobb nyeremény jár.

Hóvihar!

Ezt a játékot is csapatokban játsszuk. A csapatok célja, hogy a “havat” elvigyék a kiinduló helyről a szoba másik végébe, majd vissza. Minden csapatnak adjatok 3 db fehér vattalabdát, vagy 3 db fehér pingpong labdát (ez utóbbi egyébként sokkal viccesebb szokott lenni), ezek lesznek a hógolyók. Ezen kívül csapatonként egy-egy seprűt. “Rajtra” a csapat első tagja elterelgeti a hógolyókat a seprűvel a szoba másik végébe, ott megkerül egy felállított akadályt (pl egy szék), majd vissza a kiinduló vonalra. Ezután a csapat következő tagja jön. Ha nem egyforma létszámúak a csapatok, akkor valaki értelemszerűen kétszer megy. Az a csapat győz, akinek először végez minden tagja a feladattal. A játékot érdemes keményebb padlón játszani. Még egy kis plusz csavart vihetünk bele, ha a túlsó falnál egy-egy ventillátort állítunk fel és kapcsolunk be nehezítésként.

Hógolyó taposás

Ehhez a játékhoz fehér lufikra lesz szükségetek. A teljes méret felére fújjátok fel a lufikat, és kössétek meg zsineggel úgy, hogy félméternyi zsineg lógjon a lufiról. Utána minden kis vendég bokájára kössetek egy-egy léggömböt. Miután mindenkinek meg van a saját lufija, a játékvezető elkiáltja magát, hogy “Hó taposás!”, és indul a játék. A gyerekeknek rá kell lépni a másik lufijára, és kidurrantani, és persze közben vigyázni a sajátjukra, hogy arra ne lépjen rá senki. Akinek kidurrant a lufija, az kiesett. A végén érdemes mindenkit apróbb ajándékkal, csokival megjutalmazni, a győztest pedig egy különdíjjal.

Jégvarázs party ismerkedős játékok

Ezeket a játékokat a party elején érdemes játszani, hogy a meghívottak jobban megismerjék egymást, és így jobb hangulatban telhessen a buli.

Hópihe osztás

Ezt a játékot már inkább iskolás korban érdemes játszani. Ehhez is fehér WC papírra lesz szükség.
A meghívott gyerekeket ültessétek le körben, és adjátok körbe a WC-papír tekercset. Mondjátok meg nekik, hogy mindenki vegyen annyi “hópelyhet”, vagyis WC papír kockát, amennyit szeretnének. Azt ne mondjuk el előre, hogy mire kell majd, de azért ha valaki tíznél többet vesz, finomat beszéljük le róla 🙂 Miután mindenki vett magának papír kockákat, indulhat a játék. Körben haladunk, és bemutatkozásként minden gyermeknek annyi dolgot kell mondania magáról (pl “vagy egy kutyám, akit Morzsának hívnak”, “szeretem a bundás kenyeret”), ahány WC papír kockát vett magának. Ha valaki elakad, segítsünk neki, hogy ne érezze magát kellemetlenül, akár a többiek is mondhatnak róla dolgokat, akik ismerik.

Számold meg a hógolyókat!

A nagy befőttesüvegbe még a születésnapi buli előtt tegyetek fehér színű “hógolyókat”, ezek lehetnek pingpong labdák, Raffaello golyók, gömb rágógumik, vattapamacsok, bármi. A fontos, hogy előtte pontosan számoljátok meg, hogy hány darab kerül az üvegbe, és ezt írjátok fel magatoknak. Amikor a kis vendégek elkezdenek megérkezni, mindegyiküket kérjétek meg, hogy tippelje meg, hány hógolyó van az üvegben. A tippelt számot a nevével együtt írjátok fel egy papírra. A végén mindenkinek olvassátok fel a tippjét, és aki a legközelebb járt, az a győztes, aki valamilyen kis ajándékot kap.

A tervezett Jégvarázsos születésnapi partyhoz minden szükséges terítékeket (papír tányér, papír pohár, szalvéta és asztalterítő), valamint dekorációt (lufi, meghívó, happy birthday felirat), kényelmesen, egyetlen csomagban megrendelhettek a webáruházunkban: Jégvarázs party kellékek.