Ötletek

Star Wars (Csillagok Háborúja) – szülinapi ötletek

Dátum: október 27, 2017 -- 12:09 du. Létrehozta: / Star Wars (Csillagok Háborúja) – szülinapi ötletek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Star Wars témájú születésnapi bulik továbbra is nagyon népszerűek, hiszen nem csak a gyerekek, de a szülők nagy része is nagy Csillagok Háborúja rajongó.
A Star Wars szülinapi buli hangulatát nem csak a party kellékek adják meg, legalább ilyen fontos, hogy milyen játékokat, közös tevékenységeket szervezünk a gyerekeknek.

Ebben szeretnénk a segítségetekre lenni a következő cikkel, ebben olyan Star Wars szülinapi ötletek, tevékenységek szerepelnek, amelyekkel ti is emlékezetessé varázsolhatjátok a bulit.

Jedi kiképzés

Ezt a játékot a szülinapi buli elején érdemes játszani, amikor már minden gyermek megérkezett. A gyerekeknek át kell menniük egy kiképzésen, hogy Jedi válhasson belőlük! Készítsetek állomásokat, ahol a feladatok elvégzésért jár valami kedves apróság. Íme néhány példa a jedi képzésre:

  • Készítsetek akadálypályát, használhattok székeket, asztalt, ami alatt át kell mászniuk vagy karikákat, amikbe bele kell lépniük a leendő kis Jediknek.
  • Ping-pong ütőre vagy kanálba helyezzetek ping-pong labdákat vagy léggömböt, amit meg kell tartani a levegőben 20 másodpercig vagy el kell vele sétálni pár métert.

A Jedi képzés elvégzéséért jutalmazzátok meg a gyerekeket egy „Jedi lettél” igazolással! A játék közben inspiráló lehet a háttérben szóló Star Wars zene!

Készítsetek fénykardot

Színes papírból, ragasztószalagból és szivacshengerekből (vízi nudlikból) olyan fénykardot tudtok készíteni, amit akár a további játékok során is tudtok használni, de akár lufiból is hajtogathattok fénykardot.

Jedi – Sith fogócska

Ehhez a játékhoz nagyobb terület vagy kert szükséges. Egy kis vendéget Jedi lovagnak választunk, a többi vendég pedig egy-egy sötét Sith lovag lesz. A játék akkor kezdődik, amikor egy felnőtt elkiáltja magát: “Az erő veled van!”, ekkor a Jedi megpróbál minél több Sith-et elfogni, és a “Sith börtönbe” vezetni (ez lehet egy székekkel elkerített terület). Akik a Sith-börtönbe kerülnek, várják, hogy megmentsék őket. Az egyetlen módja annak, hogy megmentsék az elfogottakat a börtönből, ha egy másik Sith-játékos, akit még nem fogott meg a Jedi átmászik a börtönben lévő Sith játékosok lábai alatt. A játékot addig játsszátok, amíg a Jedi mindenkit elkapott, vagy eljött az ideje egy másik Star Wars születésnapi party játéknak.

Add tovább a Halálcsillagot

Ehhez a játékhoz vegyünk egy nagy labdát (lehet egy kosárlabda vagy focilabda is). Csomagoljuk be a labdát teljesen alufóliával (lehet, hogy érdemes ragasztószalaggal rögzíteni). Mindenki üljön körbe a kör belseje felé fordulva. A játékhoz zenei aláfestés is kell (pl. a Csillag Háború filmek valamelyik filmzenéje), amely alatt a gyerekek körbe adogatják a “Halálcsillagot” (labdát). Amikor a zene megáll, a Halálcsillagot tartó személynek ki kell állnia a körből. A zenét irányító személy nem láthatja játékosokat, hogy a zenét véletlenszerű pillanatokban tudja ki-bekapcsolni. Az utolsó személy, aki a körben marad a nyertes! (Mindenkinek adhatsz díjat kieséskor, így mindenki úgy érzi majd, hogy egy picit nyert). Ez az egyik legszórakoztatóbb és legmenőbb Star Wars születésnapi party játék.

Csillagok háborúja meteor vadászat

A szülinapi buli előtt rejtsd el a lakásban apró kis ajándékokat alufóliákba csomagolva, amelyek ezáltal úgy néznek ki, mint egy meteor vagy egy aszteroida. A gyerekek feladata, hogy megkeressék azokat. Mondd el minden gyereknek, hogy csak egyet találjon, hogy minden gyereknek jusson.

Melyik a Star Wars karakter vagyok?

Ez a nagyobbacskák játéka. Ehhez a Star Wars játékhoz először ki kell nyomtatnod az összes különböző Star Wars karaktert, pl innen letölve: Star Wars karakterek letöltése.

Miután minden vendég megérkezik, ragasszatok mindenki hátára egy-egy Csillagok Háborúja karaktert (anélkül, hogy tudná, ki ő!). A vendégektől kell megtudni, hogy ki melyik karakter, miközben nem kérdezhetnek rá, csak rávezető kérdéseket tehetnek fel (például: “Én nő vagyok?”, “Rosszfiú vagyok?”, “Van kardom? stb.). A játék lényege, hogy mindenki kitalálhassa a saját karakterét.

Star Wars szülinapi ötletek: Jedi érzékek

Erre a játékra kicsit előre kell készülni. Összeállítani titokzatos hangokat, képszerkesztővel elmosódottá tenni letöltött Star Wars képeket (hogy a kép alig felismerhetővé váljon), egy dobozt kilyukasztani a két kéz számára, amin keresztül ki kell találni, mi van benne), összekészíteni különböző ételmintákat, amelyeket a gyerekeknek meg kell kóstolnia, és mindenféle különböző szagú/illatú dolgot.

Minden játékos állítsatok egy körbe. Magyarázzátok el nekik, hogy a Jedi érzékeiket vizsgáljátok.

Érintés: Kivágott dobozba vagy zsákba helyezzetek különböző textúrájú tárgyakat, a kis Jediknek ki kell találniuk mit fognak, anélkül, hogy látnák azt (éles tárgyakat ne rakjatok a dobozba, nehogy megvágják magukat!)

Ízlelés: Kössük be a gyermek szemét, akinek ki kell találnia mit adunk kóstolni.

Szaglás: a szemüket bekötve ki kell találni a gyerekeknek, hogy mit tartottunk az orruk elé, szag/illat alapján (pl: gyümölcs, rózsa)

Látás: Star Wars karakterek nyomtatott képének egy részét meglátva (pl. Jar Jar Bink szája) kell kitalálni, hogy ki van a képen.

Hallás: Különböző hanghatásokat játssz le a gyerekeknek. Ez lehet előre felvett vagy internetről letöltött is (pl. ajtóbecsukás, mikró hangja vagy madárcsicsergés stb.) Miután a gyerekek minden érzékeit tesztelték, kapjon mindenki nyereményt!

Csillagok háborúinak jelenet

Mi lehetne izgalmasabb, mint a Star Wars születésnapi party játékok részeként szerepelni egy Csillagok háború jelenetben? Egy kedvenc Star Wars jelenetben válasszanak a gyerekek karaktert maguknak. Ezután játsszák el a tényleges jelenetet, úgy, mint a tévében, utánozzák a párbeszédeket és a karakterek mozgását. A videót még izgalmasabbá tehetitek valóságos Star Wars zenék és hanghatások hozzáadásával. Jó ötlet lehet a résztvevő gyermekeknek DVD-t küldeni a jelenetről köszönő-ajándékként.

Melyik Star Wars karakter mondta?

Ez a Star Wars születésnapi party játék leginkább egy kicsit idősebb gyerekek számára élvezetes, akik jól ismerik a Star Wars filmeket. A buli előtt gyűjtsetek össze sok Star Wars filmes idézetet, mindegyik mellé írjátok le, melyik karakter mondta. A partyn osszátok el a játékosokat csapatokba, adjatok minden csapatnak papírt és tollat. Ezután olvassátok fel az egyes idézeteket, és a csapatoknak le kell írniuk , melyik karakter mondta. A legeredményesebb csapat nyer!

Star Wars szülinapi ötletek: party kellékek

Reméljük tetszettek a Star Wars szülinapi ötletek. Igyekszünk folyamatosan bővíteni őket, írjatok nekünk ti is bátran a kommentekben.
A Star Wars szülinap szervezéséhez webáruházunkban minden szükséges kelléket megtaláltok, úgymint:
terítékek (papír tányér, pohár, szalvéta, terítő)
dekor kellékek (lufi, meghívó, happy birthday felirat)

star wars szülinapi ötletek