Ötletek

Verdák szülinap – játék ötletek

Dátum: október 4, 2017 -- 2:06 du. Létrehozta: / Verdák szülinap – játék ötletek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szinte hihetetlen, de a Verdák már több, mint 10 éve, 2006-ban jelent meg a mozikban, hogy azonnal rabul ejtse a gyermekek (és felnőttek) szívét. Azóta is a legnépszerűbb rajzfilmek és születésnapi party témák közé tartozik, hiszen Villám McQueen és Matuka kalandjait nem lehet megunni. Ezért is gyűjtöttünk nektek össze olyan szülinapi játék és tevékenység ötleteket, amelyekkel a Verdák témájú születésnapi bulikat garantáltan emlékezetessé tehetitek.

Verdák szülinap játék: Radiator Springs rally verseny

Ebben a szórakoztató rally versenyben minden kis vendég részt vehet. Osszátok el a gyerekeket csapatokba. Attól függően, hogy hány kis meghívott van, érdemes kettő, vagy több csapatot kialakítani. Minden csapat válasszon egy karaktert a rajzfilmből, ez lesz a csapat neve.

Ha az időjárás engedi, a kertben, vagy a játszótéren alakítsatok ki egy kis akadálypályát. A pálya felépítéséhez bármit használhattok: régi autógumikat, amelyeket át kell ugrani, székeket, dobozokat, amelyeket meg kell kerülni. Sőt, akár hulahopp karikákat is felkötözhettek a fák ágaira úgy, hogy majdnem a földig érjenek, és a gyerekek keresztül tudjanak mászni rajtuk. Szükség lesz egy időmérőre is, amivel az egyes csapatok versenyidejét mérhetitek, erre legegyszerűbb a telefon stopper funkcióját használni.

Az első csapat sorakozzon fel a rajtvonalnál. “Vigyázz, kész, rajt!” felkiáltásra elindul az időmérés, és a csapat első tagja végigszalad az akadálypályán. Amint visszaért a helyére, indulhat a második. Ha a csapatokban nem egyforma a létszám, akkor ahol kevesebben vannak, ott valaki menjen többször, hogy igazságos legyen a verseny. Ha a csapat minden tagja végigment a pályán, az időmérés megáll, és ez lesz a csapat közös időeredménye. Indulhat a következő csapat. Ha minden csapat végzett, a legrövidebb idővel rendelkezők csapat lesz a győztes. Érdemes néhány apró ajándékkal készülni nekik.

Verdák szülinap játék: Luigi célba dobó versenye

Ehhez a játékhoz egy régi használt autógumira, és néhány babzsákra, vagy kislabdára lesz szükségetek. Az autógumit fektesd le egy sík területen, és a gyerekek sorakozzanak fel egy vonalban kb. másfél méternyire. Adjatok az első gyermek kezébe 3 babzsákot, amelyet megpróbál beledobni az autógumi közepébe. Mindenkinek három dobása van. Apró kis ajándékokkal jutalmazzátok a dobásokat, de azért ügyeljetek arra is, hogy mindenkinek legyen sikerélménye. Pl. aki mind a hármat bele tudta dobni, az kapjon egy kis matchboxot, vagy kinder tojást, aki kettőt, az valami kisebb ajándékot, aki pedig egyet vagy egyet sem, az valami apróságot (kitűző, radír, stb). Így mindenki ajándékkal fejezheti be a versenyt.

Verdák szülinap játék: Matuka vontat

Ehhez a játékhoz a nájlon kötélre, vagy vastagabb zsinórra, valamint két autógumira lesz szükségetek.

Vágjátok félbe a kötelet, és mindkét gumira kössetek rá egy-egy darabot. Ügyeljetek arra, hogy menet közben ne szakadjon le a kötél a gumiról, érdemes jó erősen megkötni.

Osszátok be a gyerekeket két csoportba. Jelöljetek ki egy rajtvonalat és egy célt. Helyezzétek el a két gumit a rajtvonalnál. Egyik gumi az egyik csapaté, a másik a másiké. A csapat minden tagja fogja meg valahol a saját kötelüket. “Vigyázz, kész, rajt!”-ra indul a verseny, mindkét csapat elkezdi húzni a saját gumiját. Az a csapat győz, aki hamarabb célba ér.

A játék beltéri változata: autógumi helyett használjatok felfújható úszógumikat, ezekre kötözzétek rá a köteleket. Az egyik csapattag feküdjön rá a gumira, a többiek pedig így húzzák. A nevetés garantált, de azért a biztonságra ügyeljetek.

Verdák szülinap ötlet: Szelep Kupa verseny

Aki ismeri a Verdák rajzfilmeket, biztosan tudja, hogy Villám McQueen számára nem mindig könnyű betartani a szabályokat. Most itt az idő, hogy a kis vendégek kipróbálják, milyen érzés Villám McQueen helyében lenni. Válassz ki egy önként jelentkezőt, aki majd Doc Hudson szerepét fogja játszani, ő kezeli majd a “lámpákat”. A többiek menjenek át a terem vagy kert másik felébe, és álljanak egymás mellé egy sorban, Doc Hudsonnal szemben.

A játék úgy indul, hogy Doc Hudson háttal fordul a többieknek, és elkiáltja magát, hogy “zöld a lámpa”. Ekkor a játékosok kezdjenek el Doc felé futni. Ekkor Doc feléjük fordul, és azt kiáltja: “piros a lámpa”. Ilyenkor mindenkinek meg kell állnia azonnal. Az a gyermek, aki utoljára állt meg, kiesett a fordulóból, és le kell ülnie. Ezután Doc újra “zöld lámpát” majd “piros lámpát” kiált, egészen addig, amíg valaki meg nem tudja érinteni. Akinek sikerült megérinteni, ő lesz a forduló győztese, és a következő körben ő játszhatja Doc szerepét. Addig mehet a játék, amíg mindenki volt egyszer Doc, vagy meg nem unják a gyerekek (nem fogják :).

Verdák szülinap: kellékek

Reméljük tetszettek a játék ötletek. Igyekszünk folyamatosan bővíteni őket, írjatok nekünk ti is bátran a kommentekben.
A Verdák szülinap szervezéséhez webáruházunkban minden szükséges kelléket megtalálsz, úgymint:
terítékek (papír tányér, pohár, szalvéta, terítő)
dekor kellékek (lufi, meghívó, happy birthday felirat)

verdák szülinap